Belangrijkste hypotheekrente naar 2%, maar voor hoelang?

De hypotheekrente is de afgelopen weken langzaam maar zeker omhoog gekropen. Daardoor bedraagt de belangrijkste hypotheekrente inmiddels iets meer dan 2%.

Model huis op euro biljetten
Nieuws
Datum: 26-07-2017

Het gaat om het – gemiddelde – tarief van de tienjaars hypotheekrente met Nationale Hypotheek garantie (NHG). Sinds juni 2016 lag dit tarief onder de ‘magische’ grens van 2%. Dat is nu weer verleden tijd, zo heeft een hypotheek-adviesketen berekend.

ECB

De rentestijging is een reactie op een mededeling van de Europese Centrale Bank (ECB). Die had laten weten het monetaire beleid aan te passen. Dit is echter niet gebeurd.

Tijdelijk

De verwachting is daarom dat de stijging tijdelijk is, schrijft de Telegraaf. Volgens de krant zijn de eerste renteverlagingen zelfs al weer aangekondigd.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.