Pensioenfondsen kruipen langzaam uit dal

Vergeleken met de afgelopen jaren hebben de meeste Nederlandse pensioenfondsen een redelijk goede start in 2017.

Ouder stel wandelt over het strand
Nieuws
Datum: 17-07-2017

Door de verbetering van de aandelenkoersen en de stijgende rente noteerden de meeste fondsen een plus in de eerste zes maanden van dit jaar. ABP heeft nu een dekkingsgraad van zo’n 96%, Zorg en Welzijn zit op 94%. Pensioenfonds Metaal & Techniek groeide van nog geen 93% naar bijna 97%.

Buffer

Toch is dit nog niet voldoende. Om toekomstbestendig te zijn, moeten pensioenfondsen minimaal een buffer van 5% hebben en dus een dekkingsgraad van 105%. Dit is wettelijk vastgelegd. Echt gezond is een pensioenfonds pas vanaf een dekkingsgraad van zo’n 120%.

Er moet dus nog het nodige verbeteren. Gebeurt dat niet in de komende jaren, dan kunnen de fondsen niet anders dan korten op de pensioenuitkeringen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.